Over de Lionsclub Nieuwerkerk aan den IJssel

Sinds 1978 is de Lionsclub Nieuwerkerk aan den IJssel actief. De Lions stellen zich ten doel om door bundeling van talenten lokale sociale projecten te verwezenlijken en personen en organisaties in (dreigende) nood te helpen. Deze hulp bestaat soms uit het delen van kennis of een netwerk, soms uit het leveren van vervoer of handkracht maar soms ook uit financiële support. De Lions komen daartoe gedurende het jaar 2 keer per maand bij elkaar tijdens een vergadering en zetten actief uit om deze goede doelen te kunnen ondersteunen.

Bijeenkomsten

De Lions komen iedere eerste en iedere derde woensdag van de maand bijeen. De reguliere bijeenkomsten vinden plaats bij Van der Valk in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar worden ook de gast-sprekers ontvangen. Dat kunnen sprekers zijn die een Goed Doel vertegenwoordigen maar ook sprekers die informatie verschaffen over hun vakgebied. De voorbije jaren hebben we diverse beroepen mogen ontvangen. Denk dan aan een visser, een imker, een narcotiseur, een marketing goeroe, een social media goeroe, kortom, iedereen met een interessant verhaal zou op een bijeenkomst uitgenodigd kunnen worden. Omdat sommige verhalen beter toegelicht kunnen worden op locatie, wordt er regelmatig een bezoek gebracht aan een bedrijf of organisatie. Zo zijn we recent bij het havenbedrijf van Rotterdam geweest voor een tour en hebben we een inkijk gekregen de wereld van waterpompen bij de firma Grundfoss..

Het echte werk vindt plaatst in diverse commissies. Zo is er een Fundraisingcommissie, een PR-commissie en een Programma-commissie. Van ieder lid wordt verwacht dat hij in ten minste 1 van deze commissies een bijdrage levert.

Goede doelen

Ieder jaar stekt het bestuur een aantal goede doelen voor waar de leden over kunnen stemmen. Voor het verenigingsjaar 2014-2015 is er gekozen voor goede doelen dicht bij huis met als thema jong en oud. We willen voor ouderen iets leuks doen nu organisaties als het Rode Kruis een aantal evenementen stop zet. Daarnaast willen we een aantal kinderen dat door economische omstandigheden niet kan sporten of naar de muziekschool kan sponsoren om dit wel te kunnen (blijven) doen.

Daarnaast blijven we actief om rond de Kerstdagen de minst bedeelden in Nieuwerkerk te voorzien van bonnen (in samenwerking met de gemeente) die bij een localke supermarkt verzilverd kunnen worden.

In het verleden sponsorden de Lions onder andere:

• Hulphond BO
  • Stichting Zuidplas Helpt
  • Alpe d’HuZes
  • Care for kids
  • Kinderboerderij IJsselhage
  • Kerstdiners voor Filipijnse orkaanslachtoffers

De Lions organiseerden onder meer de Duck-race en was mede-organisator van een spectrum aan lokale activiteiten.